Dutch books
[1980:] Kok in eigen kring
Den Haag: Omniboek n.y. (1980) ISBN 90 6207 202 x
1983: Koken voor elkaar
Ede: Zomer & Keuning, 1983 ISBN 90 210 1011 9
1984 Buitenlands brood en gebak
Ede: Zomer & Keuning, 1984 ISBN 90 210 1017 8
1985: Soep als maaltijd
Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1985 ISBN 90 210 1326 6
1988: Bijzondere boterhammetjes
Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1988 ISBN 90 210 1368 1
1988: Samen tafelen
Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1988 ISBN 90 210 1414 9
1990: Het feestkookboek
Weert: Uitgeverij M&P, 1990 ISBN 90 6590 383 6
1992: Koken op kamers
Weert: Uitgeverij M& P, 1992 (reprint of Koken voor elkaar) ISBN 90 6590 659 2
1993: Gerechten voor de Kerst
Weert: Uitgeverij M& P, 1993 ISBN 90 6590 826 9
1993: Internationaal bakken
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 1993 ISBN 90 210 0535 2
(selectie uit Buitenlands Brood en Gebak)
1994: Budget kookboek
Weert: Uitgeverij M& P, 1994 ISBN 90 6590 820 x
1998: Groot Arabisch kookboek
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 1998; tweede druk, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2000; derde druk, Utrecht: Het Spectrum, 2007 ISBN 90 215 3258 1
1999: Het kookboek van de eeuw
met N. de Rooij en A.Tielemans, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, eerste tot derde druk,1999 ISBN 90 215 8552 9
2001: Wijn in de Keuken
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2001 ISBN 90 215 9985 6
2001:De streekkeukens van Europa: Turkije
met Rianne Buis, Zaandam: Albert Heijn, 2001. Geen ISBN
2002: Kookorganiser
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2002 ISBN 90 215 3728 1
2003: Regionale lekkernijen uit heel Nederland
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2003 ISBN 90 274 9944 6
2004: Nieuw Europees kookboek
met N. de Rooij, Utrecht: Het Spectrum, 2004 ISBN 90 274 9944 6
2007: Aan tafel! Bijzondere Europese streekgerechten
Het Spectrum, Utrecht 2007 ISBN 97 890 274 5172 9
2008: Nederlands kookboek
Utrecht: Veltman Uitgevers, 2008 ISBN 90 5920 733 5
2011: De Nederlandse kookkunst: Een kostelijk verhaal
met N. de Rooij en A.Tielemans, Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst,
Heemstede, 2011 ISBN 97 890 8176 8306
2011 11 recepten met een verhaal in: Han Wilmink & Tini Brugge (redactie)
Koken met bezieling: De smaak van het jaar in 48 recepten
Kok, Utrecht, 2011 ISBN 978 90 435 1841 3
2014: Vorstelijk tafelen in Nederland: onze vaderlandse kookgeschiedenis
met N. de Rooij en A.Tielemans, Stichting Ontwikkeling Nederlndse Kookkunst,
Heemstede, 2014 ISBN 978 90 9028196 4
2017: Simpel koken: Eenvoudige menu’s voor elk seizoen.
Aria Media Company, Tiel, 2017, ISBN 978-94-026-0203-6
English Books
2003: Dutch Cookery: Savouring a Century
[translation of Kookboek van de Eeuw], met N. de Rooij and A. Tielemans, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2003 ISBN 90 215 3769 9
2004: European Cookery
met Nico de Rooij, Utrecht: L’Europe à Table/ Spectrum, 2004 ISBN 90 2749943 8
2007: Dutch Cooking
Aquamarine/Anness Publishers. London, 2007. (No ISBN)
2009: Dutch Culinary Art: 400 Years of Festive Cooking
[enlarged edition of Dutch Cookery], met N. de Rooij en A. Tielemans, Heemstede, Dutch Culinary Art Foundation, 2009 ISBN 978 90 9024426 6
2010: Dutch & Belgian Food and Cooking
with S. Vandyck, Lorenz Books/Anness Publishers, London 2010 ISBN 978-0-7548-2055-0
2012: Recipes from my Dutch Kitchen
Aquamarine/Anness Publishers. London, 2012 ISBN-13-978-1-903141-99-14
Articles
Janny de Moor has written more than 1000 articles in Dutch. Here only the papers she presented at the Oxford Symposium on Food and Cookery are listed.
2002: The Flattest Meal: Pancakes in the Dutch Lowlands
In: H. Walker (ed.), The Meal: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 2001, Prospect books: Totnes 2002, 67-80 ISBN 1 903018 24 2
2000: Farmhouse Gouda: A Dutch Family Business
In: H. Walker (ed.), Milk: Beyond the Dairy: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1999, Prospect Books: Totnes 2000, 107-116 ISBN 1 903018 06 4
1998: In the Beginning Was Fish: Fish in the Ancient Near East
In: H. Walker (ed.), Fish: Food from the Waters: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1997, Prospect Books: Totnes 1998, 84-9. ISBN 0 907325 89 0
1996: Dutch Cookery and Calvin
In: H. Walker (ed.), Cooks and Other People: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1995, Prospect Books: Totnes 1996, 94-10. ISBN 0 907325 72 6
1994: The Wafer and its Roots
In: H. Walker (ed.), Look and Feel: Studies in Texture, Appearance and Incidental Characteristics of Food: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1993, Prospect Books: Totnes 1994, 119-12. ISBN 0 907325 56 4
1991: Eating Out in the Ancient Near East
In: H. Walker (ed.), Public Eating : Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1991, Prospect Books: Totnes 1991, 213-22. ISBN 0 907325 47 5