Janny de Moor Janny de Moor

Overzicht van Janny de Moor’s belangrijkste publicaties

Nederlandse boeken

[1980:] Kok in eigen kring

Den Haag: Omniboek n.y. (1980) ISBN 90 6207 202 x

1983: Koken voor elkaar

Ede: Zomer & Keuning, 1983 ISBN 90 210 1011 9

1984 Buitenlands brood en gebak

Ede: Zomer & Keuning, 1984 ISBN 90 210 1017 8

1985: Soep als maaltijd

Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1985 ISBN 90 210 1326 6

1988: Bijzondere boterhammetjes

Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1988 ISBN 90 210 1368 1

1988: Samen tafelen

Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1988 ISBN 90 210 1414 9

1990: Het feestkookboek

Weert: Uitgeverij M&P, 1990 ISBN 90 6590 383 6

1992: Koken op kamers

Weert: Uitgeverij M& P, 1992 (reprint of Koken voor elkaar) ISBN 90 6590 659 2

1993: Gerechten voor de Kerst

Weert: Uitgeverij M& P, 1993 ISBN 90 6590 826 9

1993: Internationaal bakken

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 1993 ISBN 90 210 0535 2

(selectie uit Buitenlands Brood en Gebak)

1994: Budget kookboek

Weert: Uitgeverij M& P, 1994 ISBN 90 6590 820 x

1998: Groot Arabisch kookboek

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 1998; tweede druk, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2000; derde druk, Utrecht: Het Spectrum, 2007 ISBN 90 215 3258 1

1999: Het kookboek van de eeuw

met N. de Rooij en A.Tielemans, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, eerste tot derde druk,1999 ISBN 90 215 8552 9

2001: Wijn in de Keuken

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2001 ISBN 90 215 9985 6

2001:De streekkeukens van Europa: Turkije

met Rianne Buis, Zaandam: Albert Heijn, 2001. Geen ISBN

2002: Kookorganiser

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2002 ISBN 90 215 3728 1

2003: Regionale lekkernijen uit heel Nederland

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2003 ISBN 90 274 9944 6

2004: Nieuw Europees kookboek

met N. de Rooij, Utrecht: Het Spectrum, 2004 ISBN 90 274 9944 6

2007: Aan tafel! Bijzondere Europese  streekgerechten

Het Spectrum, Utrecht 2007 ISBN 97 890 274 5172 9

2008: Nederlands kookboek

Utrecht: Veltman Uitgevers, 2008 ISBN 90 5920 733 5

2011: De Nederlandse kookkunst: Een kostelijk verhaal

met N. de Rooij en A.Tielemans, Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst,

Heemstede, 2011 ISBN 97 890 8176 8306

2011 11 recepten met een verhaal in: Han Wilmink & Tini Brugge (redactie)

Koken met bezieling: De smaak van het jaar in 48 recepten

Kok, Utrecht, 2011 ISBN 978 90 435 1841 3

2014: Vorstelijk tafelen in Nederland: onze vaderlandse kookgeschiedenis

met N. de Rooij en A.Tielemans, Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst,

Heemstede, 2014 ISBN 978 90 9028196 4

2017: Simpel koken. Eenvoudige menu’s voor elk seizoen

Aerial Media Company, Tiel 2017 ISBN 978-94-026-0203-6 NUR 440

 

Boeken in het Engels

2003: Dutch Cookery: Savouring a Century

[vertaling van Kookboek van de Eeuw], met N. de Rooij and A. Tielemans, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2003 ISBN 90 215 3769 9

2004: European Cookery

met Nico de Rooij, Utrecht: L’Europe à Table/ Spectrum, 2004 ISBN 90 2749943 8

2007: Dutch Cooking

Aquamarine/Anness Publishers. London, 2007. Geen ISBN.

2009: Dutch Culinary Art: 400 Years of Festive Cooking

[enlarged edition of Dutch Cookery], met N. de Rooij en A. Tielemans, Heemstede, Dutch Culinary Art Foundation, 2009 ISBN 978 90 9024426 6

2010: Dutch & Belgian Food and Cooking

met S. Vandyck, Lorenz Books/Anness Publishers, London 2010 ISBN 978-0-7548-2055-0

2012: Recipes from my Dutch Kitchen

Aquamarine/Anness Publishers. London, 2012 ISBN-13-978-1-903141-99-14

 

Artikelen

Janny de Moor heeft meer dan 1000 artikelen in het Nederlands geschreven. Hier worden alleen de lezingen opgesomd die zij gehouden heeft op het Oxford Symposium on Food and Cookery.

2002: The Flattest Meal: Pancakes in the Dutch Lowlands

In: H. Walker (ed.), The Meal: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 2001, Prospect books: Totnes 2002, 67-80 ISBN 1 903018 24 2

2000: Farmhouse Gouda: A Dutch Family Business

In: H. Walker (ed.), Milk: Beyond the Dairy: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1999, Prospect Books: Totnes 2000, 107-116 ISBN 1 903018 06 4

1998: In the Beginning Was Fish: Fish in the Ancient Near East

In: H. Walker (ed.), Fish: Food from the Waters: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1997, Prospect Books: Totnes 1998, 84-9. ISBN 0 907325 89 0

1996: Dutch Cookery and Calvin

In: H. Walker (ed.), Cooks and Other People: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1995, Prospect Books: Totnes 1996, 94-10. ISBN 0 907325 72 6

1994: The Wafer and its Roots

In: H. Walker (ed.), Look and Feel: Studies in Texture, Appearance and Incidental Characteristics of Food: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1993, Prospect Books: Totnes 1994, 119-12. ISBN 0 907325 56 4

1991: Eating Out in the Ancient Near East

In: H. Walker (ed.), Public Eating : Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1991, Prospect Books: Totnes 1991, 213-22. ISBN 0 907325 47 5

Deel publicatie:

More Posts