Nederlandse boeken
[1980:] Kok in eigen kring
Den Haag: Omniboek n.y. (1980) ISBN 90 6207 202 x
1983: Koken voor elkaar
Ede: Zomer & Keuning, 1983 ISBN 90 210 1011 9
1984 Buitenlands brood en gebak
Ede: Zomer & Keuning, 1984 ISBN 90 210 1017 8
1985: Soep als maaltijd
Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1985 ISBN 90 210 1326 6
1988: Bijzondere boterhammetjes
Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1988 ISBN 90 210 1368 1
1988: Samen tafelen
Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1988 ISBN 90 210 1414 9
1990: Het feestkookboek
Weert: Uitgeverij M&P, 1990 ISBN 90 6590 383 6
1992: Koken op kamers
Weert: Uitgeverij M& P, 1992 (reprint of Koken voor elkaar) ISBN 90 6590 659 2
1993: Gerechten voor de Kerst
Weert: Uitgeverij M& P, 1993 ISBN 90 6590 826 9
1993: Internationaal bakken
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 1993 ISBN 90 210 0535 2
(selectie uit Buitenlands Brood en Gebak)
1994: Budget kookboek
Weert: Uitgeverij M& P, 1994 ISBN 90 6590 820 x
1998: Groot Arabisch kookboek
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 1998; tweede druk, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2000; derde druk, Utrecht: Het Spectrum, 2007 ISBN 90 215 3258 1
1999: Het kookboek van de eeuw
met N. de Rooij en A.Tielemans, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, eerste tot derde druk,1999 ISBN 90 215 8552 9
2001: Wijn in de Keuken
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2001 ISBN 90 215 9985 6
2001:De streekkeukens van Europa: Turkije
met Rianne Buis, Zaandam: Albert Heijn, 2001. Geen ISBN
2002: Kookorganiser
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2002 ISBN 90 215 3728 1
2003: Regionale lekkernijen uit heel Nederland
Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2003 ISBN 90 274 9944 6
2004: Nieuw Europees kookboek
met N. de Rooij, Utrecht: Het Spectrum, 2004 ISBN 90 274 9944 6
2007: Aan tafel! Bijzondere Europese streekgerechten
Het Spectrum, Utrecht 2007 ISBN 97 890 274 5172 9
2008: Nederlands kookboek
Utrecht: Veltman Uitgevers, 2008 ISBN 90 5920 733 5
2011: De Nederlandse kookkunst: Een kostelijk verhaal
met N. de Rooij en A.Tielemans, Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst,
Heemstede, 2011 ISBN 97 890 8176 8306
2011 11 recepten met een verhaal in: Han Wilmink & Tini Brugge (redactie)
Koken met bezieling: De smaak van het jaar in 48 recepten
Kok, Utrecht, 2011 ISBN 978 90 435 1841 3
2014: Vorstelijk tafelen in Nederland: onze vaderlandse kookgeschiedenis
met N. de Rooij en A.Tielemans, Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst,
Heemstede, 2014 ISBN 978 90 9028196 4
2017: Simpel koken. Eenvoudige menu’s voor elk seizoen
Aerial Media Company, Tiel 2017 ISBN 978-94-026-0203-6 NUR 440
Boeken in het Engels
2003: Dutch Cookery: Savouring a Century
[vertaling van Kookboek van de Eeuw], met N. de Rooij and A. Tielemans, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z & K, 2003 ISBN 90 215 3769 9
2004: European Cookery
met Nico de Rooij, Utrecht: L’Europe à Table/ Spectrum, 2004 ISBN 90 2749943 8
2007: Dutch Cooking
Aquamarine/Anness Publishers. London, 2007. Geen ISBN.
2009: Dutch Culinary Art: 400 Years of Festive Cooking
[enlarged edition of Dutch Cookery], met N. de Rooij en A. Tielemans, Heemstede, Dutch Culinary Art Foundation, 2009 ISBN 978 90 9024426 6
2010: Dutch & Belgian Food and Cooking
met S. Vandyck, Lorenz Books/Anness Publishers, London 2010 ISBN 978-0-7548-2055-0
2012: Recipes from my Dutch Kitchen
Aquamarine/Anness Publishers. London, 2012 ISBN-13-978-1-903141-99-14
Artikelen
Janny de Moor heeft meer dan 1000 artikelen in het Nederlands geschreven. Hier worden alleen de lezingen opgesomd die zij gehouden heeft op het Oxford Symposium on Food and Cookery.
2002: The Flattest Meal: Pancakes in the Dutch Lowlands
In: H. Walker (ed.), The Meal: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 2001, Prospect books: Totnes 2002, 67-80 ISBN 1 903018 24 2
2000: Farmhouse Gouda: A Dutch Family Business
In: H. Walker (ed.), Milk: Beyond the Dairy: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1999, Prospect Books: Totnes 2000, 107-116 ISBN 1 903018 06 4
1998: In the Beginning Was Fish: Fish in the Ancient Near East
In: H. Walker (ed.), Fish: Food from the Waters: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1997, Prospect Books: Totnes 1998, 84-9. ISBN 0 907325 89 0
1996: Dutch Cookery and Calvin
In: H. Walker (ed.), Cooks and Other People: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1995, Prospect Books: Totnes 1996, 94-10. ISBN 0 907325 72 6
1994: The Wafer and its Roots
In: H. Walker (ed.), Look and Feel: Studies in Texture, Appearance and Incidental Characteristics of Food: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1993, Prospect Books: Totnes 1994, 119-12. ISBN 0 907325 56 4
1991: Eating Out in the Ancient Near East
In: H. Walker (ed.), Public Eating : Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1991, Prospect Books: Totnes 1991, 213-22. ISBN 0 907325 47 5