Janny de Moor Janny de Moor

Uitgelicht

Koken voor Kerst

Wie zich laat inspireren door traditionele gerechten van hier en over de grens borduurt voort op een huiselijk patroon. De Christelijke feestdagen werden royaal gevierd aan tafel. Maar niet nadat er een tijdlang stevig gevast was: geen vlees, geen vis, geen zuivel tot en met Kerstavond (zie: Kerstavondsalade)…Geen slecht idee.

Natuurlijk is kerstfeest meer dan eten alleen en terecht wil ook wie kookt op zo’n dag niet aldoor in de weer zijn. Daarom is moeilijk-gedoe-op-het-laatste-ogenblik tot het minimum beperkt. Hier een paar voorbeelden. Op deze site vindt u ook Kerstgebak, zoals Kerstpastei, Kerstkoekjes, Kaneelsterrren

/Posted by: Janny de Moor

Fazant met Madeira

,
Voor twee:   Fazant: 2 fazantenborstfilets (à 100 g) 300 ml Madeira scherpe mosterd peper, zout 2 eetlepels braadboter 1 afgestr. eetl. tarwebloem   Garnituur: 250 g geschilde aardappels (vastkokend) 1/2 l blikje artisjokkenhartjes 25 g platte peterselie ...
/Posted by: Janny de Moor

Kerstslingers

,
Voor vier:   300 g groene lintmacaroni 2 winterwortels 2 preien boter om in te vetten 1 l. blik gepelde tomaat 100 g gepelde walnoten 20 g boter 150 g gorgonzola 200 ml slagroom 100...
/Posted by: Janny de Moor

Kerststol

,
Bakmateriaal: ovenbakplaat met bakpapier   Deeg: 500 g tarwebloem voor brood 50 g witte basterdsuiker 10 g instantgist (Oetker) 50 g zachte boter 1 eierdooier 275 ml lauwe melk 1 theel. gemalen kaneel 1 theel. gemalen...