Janny de Moor Janny de Moor

Uitgelicht

/Posted by: Janny de Moor

Aardappelwafels

,
Bakmateriaal: ondiep electrisch wafelijzer (15 cm diameter: 5 hartjes), liefst duo boter om in te vetten Beslag voor 8-9 stuks: 250 g tarwebloem, patent 7 g instantgist (Oetker) 250 ml lauwe melk 700 g geschilde...
/Posted by: Janny de Moor

Appelflappen

,
Bakmateriaal: bakplaat belegd met bakpapier deegradertje   Deeg voor 12 stuks: 250 g tarwebloem, patent 1 afgestr. theel. zout (2 g) 80 g koude boter 100 ml koud water 2 theel. witte azijn Vulling: 500 g goudrenetten...
/Posted by: Janny de Moor

Duivekater

,
Bakmateriaal: ovenbakplaat met bakpapier   Deeg: 500 g tarwebloem voor brood 11 g instantgist (Oetker) 275 ml lauwe melk 100 g suiker 50 g zachte boter geraspte schil van 1 geboende EKO-citroen 2 theelepels zout (4...
/Posted by: Janny de Moor

Kaneelsterren

,
Bakmateriaal: 2 ovenbakplaten met bakfolie, stervormig koekstekertje (5 cm van punt tot inkeping)   Deeg voor circa 28 stuks: 60 ml dik vloeibaar  (= vers) eiwit 1 theelepel citroensap 150 g poedersuiker ½ theel. geraspte citroenschil ...
/Posted by: Janny de Moor

Kerstboomstam

,
Bakmateriaal: ovenbakplaat van 38 bij 32 cm met opstaand randje, belegd met bakpapier   Beslag: 4 zeer verse eieren (L) 100 g kristalsuiker 60 g zelfrijzend bakmeel 30 g cacao snufje gemalen kaneel fijne kristalsuiker   Vulling: 4...
/Posted by: Janny de Moor

Kerstrollade

,
Materiaal : Römertopf , keukengaren   Vlees: 1500 g schouderkarbonade aan een stuk peper, zout 150 g gedroogde pruimen zonder pit 150 g Granny Smith in schijfjes; mosterd  boter voor de pot Saus: botjes van...
/Posted by: Janny de Moor

Kerstslingers

,
Voor vier:   300 g groene lintmacaroni 2 winterwortels 2 preien boter om in te vetten 1 l. blik gepelde tomaat 100 g gepelde walnoten 20 g boter 150 g gorgonzola 200 ml slagroom 100...
/Posted by: Janny de Moor

Kerststol

,
Bakmateriaal: ovenbakplaat met bakpapier   Deeg: 500 g tarwebloem voor brood 50 g witte basterdsuiker 10 g instantgist (Oetker) 50 g zachte boter 1 eierdooier 275 ml lauwe melk 1 theel. gemalen kaneel 1 theel. gemalen...
/Posted by: Janny de Moor

Kersttulband

,
Bakmateriaal: met zachte boter bestreken en met bloem bestoven daarna uitgeklopte anti-aanbak-tulbandvorm, bovenkant 22 cm diameter, hoogte 10 cm, inhoud 2,5 l + klein tulbandvormpje, à 150 ml Beslag: 140 g tarwebloem, patent 35...