Janny de Moor Janny de Moor

Uitgelicht

/Posted by: Janny de Moor

Cherubijntjes

,
Bakmateriaal: 2 ovenbakplaten, belegd met bakpapier   Deeg (voor circa 22 stuks): 100 g zachte boter 50 g poedersuiker 100 g tarwebloem, patent 25 g tot poeder gemalen noten* (snufje zout) ev.krenten poedersuiker Rond de hele Middellandse Zee...
/Posted by: Janny de Moor

Grastaart

, ,
Bakmateriaal: beboterde vlaaivorm (met losse bodem) 28 cm diameter bakpapier overjarige peulvruchten of 600 g ‘bakbonen’   Korst: 100 g tarwebloem 100 g zelfrijzend bakmeel 1 theel. zout (2 g) ½-1 afgestr. theel. cayennepeper 100 g...
/Posted by: Janny de Moor

Haverpannenkoeken

,
Bakmateriaal: koekenpan met anti-aanbaklaag, bodem  22 cm diameter   Beslag voor circa 10 stuks: 225 g fijn havermeel (natuurwinkel, molenwinkels) 100 g volkorentarwemeel 100 g tarwebloem, patent 2 theelepels suiker 7 g instantgist (Oetker) 450 ml...
/Posted by: Janny de Moor

Kalkoenkasserol

,
Voor twee:   krielaardappels roosjes broccoli 1 eetlepel braadboter 300 g ‘biologische’ kalkoenfilet in flinke blokken weinig witte peper, zout 1 eetlepel tarwebloem 150 ml droge witte wijn 2 eetlepels gedroogde tomaten op olie 2...
/Posted by: Janny de Moor

Koolrolletjes met kastanjes

,
Rolletjes: 1 lichtgroen spitskooltje (circa 750 g) 2 eetl. olijfolie 50 g gesnipperde ui 1 teen knoflook 50 g basmatirijst 1/2 theel. kaneel peper, flink wat zout 200 ml water 1 eetl. fijngesneden peterselie ...