Menu (index)
Voorgerechten koud
- Amsterdamse notensla (Noord-Hollandse kool)
- Appelsla (Amerikaanse groenteschotel)
- Armeense komkommersla (Armeense aubergine)
- Artisjokkensalade (Eendeborst met witte bonen)
- Asperges in casselerrib (Kippebout met bleekselderij)
- Auberginedip (Lamsragout met boontjes)
- Auberginesalade, Bulgaarse (Paradijsvogelbrood)
- Avocado met garnalen (Peruaanse roodbaars)
- Avocado uit Israël (Aubergine met abrikozen)
- Avocadosalade met tortillachips (Boronía)
- Avocadosla (Catalaanse winterkost)
- Avocadosla met bleekselderij (Nierboontjes in het pannetje)
- Avocadotoast (Rijst met varkensvlees)
- Bietenreepjes met Mon Chou (Champignonburgers)
- Bietensla (Roosjes met rookkaas)
- Bietensla, Arabische (Bulgur met spinazie)
- Bietensla, Orthodoxe (Orthodoxe pompoen)
- Bietensla met feta (Gestoomde forel)
- Bietensla met pruimedanten (Gebakken boekweit-kasha)
- Bietensla met garnalen (Scandinavisch haringmaal)
- Bietensla met tuinbonen en zalm (Baltische aardappels)
- Bleekselderijpuree met ei (Makreelbroodjes)
- Bloemkoolsalade (Kip met cornflakes)
- Bloemkoolsalade, Turkse (“Turkse wortels”)
- Bonensla (Aubergine met groentenbulgur”)
- Broccolidip (Zalmkasserol)
- Cocktailgarnalen met olijven (Mosselschelpjes met basilicum)
- Cornedbeef met rucola (Gevulde savooiekool)
- Courgette, gemarineerde (Gevulde puntpaprika)
- Courgette, gemarineerde (‘Vogeltongetjes’ met kip)
- Courgettesalade (Kalkoenkasserol)
- Courgettesalade, Libanese (Kippelevers met bulgurpilav)
- Ei met ansjovis (Spaanse karbonades)
- Ei met cashewnoten (Schnitzel met peultjes)
- Eiersla (Risotto met gekruide geitenkaas)
- Forel in roomsaus (Noorse kerstrollade)
- Forel met rode ui en courgette (Wilde perzik op varkenshaas)
- Forel op sla (Passendaler witlof)
- Forelbolletjes met radijs (Lamskotelet met muntsaus)
- Franse boerensla (Biefstuk met gebakken peren)
- Garnalen met brandewijn (Roodbaars met rabarbersaus)
- Garnalen, Pikante (Siciliaanse ovenschotel)
- Garnalensla (Finse ovenschotel)
- Hamrolletjes (Berlijnse borstlap)
- Haringroggetje (Zalm met pastinaken)
- Ei op selderijzuur en romaine (Speltpilav)
- Hummus bi tahin (Syrische snijbonen)
- Jambon sensuel (Parelhoen in Beaujolais)
- Kaasbeschuit met tuinkers (Gehaktballetjes met kersen en kruidenrijst)
- Kaasroggetje (Aardappelsalade met haring)
- Kikkererwtensalade (Kippefricassee met abrikozen)
- Knoflookdip (Pilav met prei en gegrilde halloumi)
- Komkommersalade (Vis uit Istanbul)
- Komkommersla, Irakese (Spinazie uit Irak)
- Komkommersla met ham (Gouden schnitzel)
- Komkommersla met garnalen (Ham met madeira)
- Koolrabisalade (Libanese bloemkool)
- Koolsla (Coleslaw) (Succotash)
- Krab, Aangeklede (Kersenrijst)
- Kruidenyoghurt met banaan (Amerikaanse karbonade)
- Krulandijvie met kippelevers (Kipfilet met sesamzaad)
- Lekkerbeksalade (Parelhoen met noten)
- Linzensalade (Afélia van paddestoelen)
- Linzensalade (Goudse kalkoenfilet met bleekselderij)
- Little gem met avocado (Borlottibonen met pompoen)
- Little gem met blauwe bessen (Chinese kool op drie-in-de-pan)
- Little gem met serranoham (Groene boontjes met kip)
- Lof met blauwe kaas (Baskische eendenbout)
- Maatjesharing met ei (Gravad lax)
- Makreel met tomaat en basilicum (Zuurkoolbroodjes met gerookte forel)
- Makreel, Gepeperde (Bradan Rost)
- Mangochutney (Groentenkerrie)
- Melkbrood met tuinkers (Aardappelvischkoekjes)
- Meloen met ham (Kip met eekhoorntjesbrood)
- Meloensalade met feta (Lamskotelet met venkel en pruimen)
- Meloen met port (Lamskotelet met soubisesaus)
- Mezze (Egyptische visspitjes)
- Middernachtszon (Noors gehakt)
- Mosselsalade (Asperges met kabeljauw)
- Mozzarella met tomaat en basilicum (Lamskoteletjes met pecorino)
- Notensla (Paasomelet)
- Oesters, gerookte (Baskische visschotel)
- Olijvensalade (Gerookte groene tarwe met kip)
- Paarse spitskoolsalade met roze garnalen (Selderijtrio met stukje vis)
- Paksoi met garnalen (Kip met kerrie)
- Paksoi-salade (Concubinekip)
- Paling met radijs en peterselie (Kalkoen in kiwisaus)
- Paling op wittebrood (Verboden menu)
- Pastasalade uit Rome (Romeinse zomerschotel)
- Paté met veldsla en zure augurkjes (Jagerskip)
- Perensla (Chinese kool uit de koekepan)
- Pompelmoes (Beschuitschoteltje met kaas)
- Preisalade, Baskische (Piperade met maïs)
- Radijs met crème fraîche (Bruine bonen met bloemkool)
- Radijs met garnalen (Groene asperges in gerookte zalm)
- Radijssalade met gerookte zalm (Heilbot met garnalen)
- Radijssalade (Zweedse garnalenrijst)
- Rauwkost met amandelsnippers (Linzen met mango)
- Rettich met rookkaas (West Friese pannenkoek)
- Rijstwafel met tuinkers en radijs (Andijvie met pecannoten)
- Rivierkreeftjes met mayonaise (Omegabaars met alfalfa)
- Rodekoolsalade (Bonen met Brie)
- Roggebrood met katenspek (Lubbertina’s gehaktballen)
- Roggebrood met radijs (Alblasser kaasdoop)
- Romeinse sla (Italiaanse frittata)
- Rucola met peer en Parmezaanse (Biefstuk met blauwe bessensaus)
- Rucola met tomaat (Turkse bonen)
- Salade au crottin (Eendeborst met honing)
- Salade met lever en boleten (Aardappelpannenkoekjes)
- Salade met peultjes (Zomerschotel)
- Salade met rivierkreeftjes (Zomerzalm)
- Salade, Normandische (Normandische karbonades)
- Salade Pavia (Florentijnse vinken)
- Salade uit Alicante (Spaanse sperziebonen)
- Salade uit Valencia (Spaanse rijst met zeevruchten)
- Salade van de boerin (Linzen met saucijzen)
- Salade van wortel- en courgettejulienne (Asperges met walnotensaus)
- Sardines op ijsbergsla (Kikkererwten met paprika)
- Sardinesalade (Kozakkengehakt)
- Schorsenerensalade met garnalen (Zalmgebak met spitskoolsalade)
- Selderijsalade (Peren, bonen en spek)
- Sesamdip met peterselie (Pasta met linzen en Romaine)
- Sinaasappelsla met artisjokken (Couscous met groenten)
- Sla met tahinasaus (Pompoenragout)
- Snackpaprika’s, gevulde (Libanese aubergine)
- Sneetje Avocado (Tomaten met quinoa-pilav)
- Sperziebonensalade met rivierkreeftjes (Gentse waterzooi)
- Spinaziesla (Flespompoen met kikkererwten)
- Spitskoolsalade met blauwe kaas (Schorseneren met kastanjes)
- Spitskoolsalade met walnoten en feta (Wortels met Panpan)
- Stopverf in azijn en olie (Lucifers van raapstelen)
- Tomaat met garnalen (Kipfilet met tuinkruiden)
- Tomaat met roerei (Visrolletjes met paprikasaus)
- Toost met champignons (Pasta met kikkererwten)
- Tuinbonendip (Couscous met vis)
- Tuinbonensalade (Tagine met gehaktballetjes en eieren)
- Tuinkers met ei en mayonaise (Gelderse pasta)
- Tomaten met zult (Blinde vinken met zeekraal)
- Tongeworst met zilveruitjes (Bulgaarse stoofpot)
- Tonijnsalade (Moren en Christenen)
- Venkelsalade met sinaasappel (Tunesische tuinbonen)
- Venkelsla (Italiaans) (Argentijnse stoofpot)
- Venkelsla met druiven (Wittekool met limabonen)
- Vliegenzwammen (Poolse kool met paddestoelen)
- Waldorffsalade (Casselerrib met peulen)
- Wittebonensalade (Zuurkool uit Moskou)
- Witte kaas met komkommer (Egyptische visschotel)
- Wortelsalade met cashews (Verkapte spruitjes)
- Verpakte eitjes (Haasjes in kruidenkorst)
- Zalm, gerookte met venkel (Varkensmedaillons)
- Zalmcanapés (Poolse vis)
- Zalmrolletjes (Bavette (of biefstuk) met dragonsaus)
- Zalmsalade (Ribkarbonade met kruimige wortels)
- Zeefruit met tuinkers (Springvis uit Wales)
- Zomersla met bloemen (Sliptong met druiven)
Voorgerechten warm
- Artisjokbodems, gegrilde (Spruitenfeest)
- Aspergetoost (Lamsragout met artisjokken)
- Champignons, Gekruide (Kaasflan)
- Courgette, Gebakken (Bonenpot)
- Courgetteragout (Kokospannenkoekjes met linzenkerrie)
- Eieren met spek en rauwkost (Limburgse boerenkool)
- Eieren uit Baghdad (Gehaktballetjes uit Mosul)
- Eierpotjes (Artisjokkentaart)
- Garnalen met munt (Mosselen anders)
- Kikkererwtencrème (Champignons met zoute flapjes)
- Omelet met doperwten (Meiraapjes met Passendale)
- Omelet, Iraanse (Lamsragout met rabarber)
- Omelet met tuinkruiden (Gebakken geitenkaas met Opperdoezer Ronde)
- Omeletje, Broccoli- (Kalkoenfilet met abrikozencompote)
- Omeletje in tomatensaus (Taugé met schapenkaas)
- Paddestoelen, Doesburgse (Lapjes van Moeke)
- Parmaham, warme op kropsla (Tonijn uit Lipari)
- Selderijcrème (Auberginelapjes)
- Soep, Bleekselderij- (Koolvis met olijven en kappers)
- Soep, Bonen- (Zalm met mierikswortelsaus)
- Soep, Champignon- (Boerenkool uit de kombuis)
- Soep, Champignon- (Lindströmgehakt)
- Soep, Courgette- (Bosnische bobbeltaart)
- Soep, Courgette- (Gebakken brie met wortels)
- Soep, Courgette- (Groentekussentjes)
- Soep, Doperwten- (Champignons met marmeladesaus)
- Soep, Flageolet- (Schelvis op z’n Hollands)
- Soep, Garnalen- (Oost-Pruisische Roodbaars)
- Soep, Groene (Kipfilet met pruimedanten)
- Soep, Kervel- (Malta’s met vleugels)
- Soep, Kervel- uit Zeeland (Zeeuws-Vlaamse spinaziesla)
- Soep, Kikkererwten- (Pilav met kip en sinaasappel)
- Soep, Knolselderij- (Lenteschotel)
- Soep, Kruiden- (Tonijn van Oma)
- Soep, Libanese Linzen-(Libanese Groentekasserol)
- Soep, Linzen- met spinazie (Arabische ‘omelet’)
- Soep, Madrileense Linzen- (Opgerolde schnitzels)
- Soep, Nijmeegse Linzen- (Nijmeegse lamshakjes)
- Soep, Pinda- (Pikante kabeljauw)
- Soep, Pompoen- (Braziliaans) (Tapiocabolletjes)
- Soep, Pompoen- met dille (Groentebollen)
- Soep, Pompoen- met tomatenpuree (Keizerlijke linzenkoekjes)
- Soep, Prei- (Lamskoteletten op rodekoolsla)
- Soep, Raap- (Spinazieplateau)
- Soep, Rijst- (Karbonades van Baron Brisse)
- Soep, Selderij- (Ouderwets herfstgerecht)
- Soep, Sperziebonen- (Geitenkaasquiche)
- Soep, Spinazie- (Pinksterpakketjes met aspergesalade)
- Soep, Tsjechische Linzen- (Tsjechisch gehakt)
- Soep, Tomaten- (Ovenpannenkoek met roerbakgroenten)
- Soep, Tomaten- met knolselderij (Amsterdamse hutspot)
- Soep, Tomaten- met mosselen (IJzeren vispastei)
- Soep, Tomaten-met zeefruit (Pastinakenkoekjes)
- Soep, Venkel (Fazant met Madeira)
- Soep, Venkel- (Paling op z’n Portugees)
- Soep, Tuinbonen- (Spitjes van kip)
- Soep, Vis- (Lamsvlees met citroen)
- Soep, Wortel- (Munstertaart)
- Soep, Wortel- (Panvis)
- Soep, Wortel- (Pilav van Pamuk)
- Soep, Wortel- (Zwammen over selderijpasta)
- Soep, Wortel- (Zuurkoolgoulash)
- Sperzieboontjes in tomatensaus (Bulgurwafels met linzenpotpourri)
- Taugé met hazelnoten (Groentepalet met ‘grijze wijn‘)
- Visbouillon met garnalen (Zalmrolletjes met muntpuree)
- Zalmpasteitje met kruiden (Kip met Fourme d’Ambert)
- Zeekraal met garnalen (Tartaar met roquefortsaus)
Nagerechten koud
- Aalbessen met chocoladesnippers (Noord-Hollandse kool)
- Aalbessen met room (Argentijnse stoofpot)
- Aardbeien Bistro (Eendeborst met honing)
- Aardbeien met vanille en munt (Kipfilet met tuinkruiden)
- Aardbeien met honing (Asperges met walnotensaus)
- Aardbeien met kruizemunt en Cointreau (Spinazieplateau)
- Aardbeiencrème (‘Vogeltongetjes’ met kip)
- Aardbeiensorbet (Tunesische tuinbonen)
- Abrikozen met walnoot (Armeense aubergine)
- Amandelgries (Noors gehakt)
- Ananas met frambozen en cointreau (Nierboontjes in het pannetje)
- Ananas met rum en chocola (Lamsragout met artisjokken)
- Appelcompote met cornflakes (Opgerolde schnitzels)
- Appelcompote met gebakken broodkruim (Florentijnse vinken)
- Appelepap (West Friese pannenkoek)
- Appelgelei (Zalm met mierikswortelsaus)
- Appelvla (Chinese kool op drie-in-de-pan)
- Banaan bestoven met kaneel (Baltische aardappels)
- Banaan met advocaat en hagelslag (Gevulde puntpaprika)
- Banaan met gesmolten chocola (Rijst met varkensvlees)
- Bananengelei (Eendeborst op rodekool met granaatappelpitjes)
- Beschuit met bessensap (Ouderwets herfstgerecht)
- Beschuit met aardbeien (Champignonburgers)
- Bistrobowl (Haasjes in kruidenkorst)
- Bitterkoekjesvla (Gestoomde forel)
- Blanc-manger (Geitenkaasquiche)
- Blauwe bessen met honing (Panvis)
- Blauwe bessen met nectarines (Lamskotelet met venkel en pruimen)
- Blauwe-bessencompote (Poolse vis)
- Blauwe-bessencoupe (Pastinakenkoekjes)
- Bonne Louise met abrikozensaus (Orthodoxe pompoen)
- Bosbessensneeuw (Spinaziepannenkoekjes met cantharellenragout)
- Bramen met bruine suiker en port (Groentepalet met ‘grijze wijn’)
- Bramenkwark (Gouden schnitzel)
- Cake met aalbessen (Kalkoenfilet met abrikozencompote)
- Cake met advocaat en bramen (Salieflensjes)
- Chocoladecrème met aardbeien (Baskische eendebout)
- Chocoladeflan (Casselerrib met druiven)
- Chocoladegries (Peren, bonen en spek)
- Chocolade-ijs met kletskoppen (Zeeuws-Vlaamse spinaziesla)
- Chocolade-ijs met geroosterde kokos (Kabeljauw in sesamkorst)
- Chocoladerijst (Gevulde bol-courgette)
- Chocoladevla (Gebakken geitenkaas)
- Citroencrème (Linzen met saucijzen)
- Citroenrijst (Schelvis op z’n Hollands)
- Citroenrondjes (Siciliaanse ovenschotel)
- Citroenvla (Roosjes met rookkaas)
- Cornetto (Biefstuk met gebakken peren)
- Crème fraîche met pastis en honing (Gehaktballetjes met kersen)
- Dadels met amandelen (Aubergine met abrikozen)
- Dadels met banaan en room (Arabische ‘omelet’)
- Dadels met meloenballetjes (Turkse bonen)
- Druivenvla (Gevulde savooiekool)
- Eierkoek met blauwe bessen (Alblasser kaasdoop)
- Flensjes met ijs (Groentekussentjes)
- Fourme d’Ambert met druiven (Kip met eekhoorntjesbrood)
- Frambozen: Crachanan (Kersenrijst)
- Frambozen met crème de cassis (Groentebollen)
- Frambozengelei (Malta met vleugels)
- Frambozenrijst (Zomerzalm)
- Godenspijs (Heilbot met garnalen)
- Gorgonzola met peer (Tonijn uit Lipari)
- Griesmeelpap met geroosterd amandelschaafsel (Lubbertina’s gehaktballen)
- Hervekaas (Rommedoe) (Limburgse boerenkool)
- IJs, Cassata (Lamskoteletjes met pecorino)
- IJs met frambozensaus (Peruaanse roodbaars)
- IJs met geflambeerde kersen (Kaasfondue)
- IJs met warme dadelsaus (Syrische snijbonen)
- IJs, Room- met advocaat (Vrijzinnige zalm)
- IJs, Room- met kletskoppen (Bruine bonen met bloemkool)
- IJs, Room- met oploskoffiekorrels (IJzeren vispastei)
- IJS, Room- met perzik (Sliptong met druiven)
- IJs, Sinaasappel- (Italiaanse frittata)
- IJs, Vanille-, met abrikozensaus (Dronken kip)
- IJs, Vanille-, met banaan en aardbeiensaus (Paddestoelenpastei)
- IJs, Vanille-, met chocoladesaus (Meiraapjes met Passendale)
- IJs, Vanille-, met kletskop (Koolvis met olijven en kappers)
- IJs, Vanille-, met nescafé en pastis (Tonijn van Oma)
- IJsje, Deventer (Gelderse pasta)
- IJsje, Hemels (Amerikaanse groenteschotel)
- Kaneelvla (Lenteschotel)
- Kersenwafel (Passendaler witlof)
- Koffievla (Aubergine met groentenbulgur)
- Kokosperen (Erwtensoep met vis)
- Kruimelvla (Poolse kool met paddestoelen)
- Langetjes met frambozen (Varkensmedaillons)
- Mangocoupe (Kip met kerrie)
- Melkpudding (Gehaktballetjes uit Mosul)
- Melkpudding (Kipfilet met pruimedanten)
- Meloen met wijn (Spaanse sperziebonen)
- Meloen, Gevulde (Gravad lax)
- Meloenballetjes met dadels (Kippefricassee met abrikozen)
- Meloenballetjes met blauwe bessen (Lamsragout met rabarber)
- Mist uit de Hooglanden (Champignons met marmeladesaus)
- Nectarines, Gegrilde (Kipfilet met sesamzaad)
- Paasei (Lamskotelet met soubisesaus)
- Peer met chocoladecrème (Lamskoteletten op rodekoolsla)
- Peer met dronken beschuit (Berlijnse borstlap)
- Perzik, Versierde (Catalaanse winterkost)
- Perziken, Dronken (Romeinse zomerschotel)
- Perziken in wijn (Spaanse karbonades)
- Proemenkreuze (Boeskoolsoep)
- Queso blanco met Nescafe (Spaanse rijst met zeevruchten)
- Rabarberpastei (Normandische karbonades)
- Rhubarb fool (Springvis uit Wales)
- Rijst, Gebakken met appels (Aardappelpannenkoekjes)
- Rijst, Room- (Casselerrib met peulen)
- Rijstebrij met frambozenjam (Scandinavisch haringmaal)
- Rijstepap met mango (Kippelevers met bulgurpilav)
- Rijstwafel met chocoladevla (Paasomelet)
- Perziken, Rumba (Schorseneren met kastanjes)
- Sinaasappel met cointreau en munt (Groene boontjes met kip)
- Sinaasappelgelei (Lamsvlees met citroen)
- Sinaasappelgelei met slagroom en speculaas (Wortels met PanPan)
- Sinaasappelsalade (Tagine met gehaktballetjes en eieren)
- Sinaasappelsla met honing (Bulgur met spinazie)
- Sinaasappelvla (Libanese aubergine)
- Skyr met blauwe bessen (Roodbaars met rabarbersaus)
- Turkse yoghurt met kersenjam (Pilav van Pamuk)
- Tynjetaler of Emmentaler met frambozen (Zomerschotel)
- Tiramisu (Auberginelapjes)
- Tropische salade (Fazant met Madeira)
- Vanillevla met amaretti (Mosselschelpjes met basilicum)
- Vanillevla met kaneelbeschuitjes (Verkapte spruitjes)
- Vanillevla met krenten (Speltpilav)
- Vijgenvla met pijnpitten (Pilav met kip en sinaasappel)
- Vruchtensalade (Bavette (of biefstuk) met dragonsaus)
- Vruchtensalade (Borlottibonen met pompoen)
- Vruchtensalade (Frutosalata) (Bonenpot)
- Wafel met room en kaneel (Kalkoen in kiwisaus)
- Watermeloen (Aardappelsalade met haring)
- Whim-Wham (Engelse winterschotel)
- Wijnperen (Ribkarbonade met kruimige wortels)
- Wilde perzik met advocaat (Zalmkasserol)
- Wilde perzik met walnoten (Bulgaarse stoofpot)
- Winterbowl (Pasta met kikkererwten)
- Witkop (Mosselen met warme wintergroente)
- Yoghurt, Griekse met blauwe bessen (Selderijtrio)
Nagerechten warm
- Abrikozen, Geglaceerde (Bulgurwafels met linzenpotpourri)
- Abrikozensoufflé (Noorse Kerstrollade)
- Abrikozensoufflé (Lindströmgehakt)
- Ananas, Gebakken (Succotash)
- Ananas met kokos (Blinde vinken met zeekraal)
- Appel, Geflambeerde (Verboden menu)
- Appel met amandel en banaan (Korianderrijst)
- Appel: Pomme Pariou (Parelhoen in Beaujolais)
- Banaan, Honing- (Lapjes van Moeke)
- Banaan, Warme (Risotto met gekruide geitenkaas)
- Dadelcoupe (Kip met mandarijntjes en notencouscous)
- Flensjes (Zweedse garnalenrijst)
- Flensjes, Karnemelk- (Oost-Pruisische Roodbaars)
- Flensjes, Tsjechische (Tsjechisch gehakt)
- Koffie met amaretto (Wilde perziken op varkenshaas)
- Kokospannenkoekjes (Kikkererwten met paprika)
- Peer, verstopte (Goudse kalkoenfilet met bleekselderij)
- Peren, Gebakken (Vlaamse bonensoep)
- Peren, Geflambeerde (Eend met rodekool)
- Peren, Gegrillde (Zuurkoolbroodjes met gerookte forel)
- Peren met butterscotchsaus (Finse ovenschotel)
- Peren, Napolitaanse (Zwammen over selderijpasta)
- Peren van Claudine (Parelhoen met noten)
- Wentelteefjes (Gebakken boekweit-kasha)
- Zoete Mathilde (Lucifers van raapstelen)